Category Archives: Novosti

održana 15. redovna godišnja/izborna skupština udruženja

Dana 25.6.2022. god. u Hotelu Holiday u Sarajevu, od 15:00-16:30 sati održanja je 15. Redovna godišnja sjednica Skupštine UNUBiH.

Sjednica je, sukladno Statutu UNUBiH, bila i Izborna, obzirom da je od prethodnih izbora unutar Udruženja prošlo 4 godine (posljednja izborna Skupština održana je 23.6.2018. na Jahorini).

Na Skupštini je nekoliko kandidata reizabrano na iste pozicije, dok su na druge pozicije imenovani novi kandidati. Također su potvrđeni i prijedlozi za nove pozicije (koordinatori), koje do sada nisu postojale.

Sjednica je protekla u protokolarnom i kolegijalnom tonu.

Cerebrovascular & Neuroendoscopy Webinar

Joint meeting of

Asian Congress of Neurological Surgeons (ACNS)

&

Association of Neurosurgeons in Bosnia and Herzegovina (ANBIH)


January 23rd, 2022 (Sunday)
11:00 CET (UTC +1)

(7:00 pm Japan Standard Time, UTC +9)

http://www.neurohirurgija.org/wp-content/uploads/2022/01/Bosnia-ACNS-Endovascular-&-Neurondoscopy-webinar-23rd-Jan-2022-1.pdf

13. Skupština Udruženja & 12. Neurohirurški simpozij – MOSTAR, 27. juni 2021.

Ovogodišnja redovna sjednica Skupštine Udruženja neurohirurga/neurokirurga u Bosni i Hercegovini – UNUBiH, će se održati dana 27.6.2021. godine u Mostaru. Sjednici će prethoditi tradicionalni Neurohirurški i spinalni BHAAAS simpozij, koji se i ove godine organizira u saradnji sa UNUBiH i Društvom neurohirurga jugoistoka Evrope – SEENS. Program Neurohirurškog simpozija smo ove godine reducirali u skladu sa Covid 19 krizom. Ipak, uprkos pandemiji, neće izostati izvrsni gosti-predavači. Ove godine su to Prof. Kevin Foley, iz Sjedinjenih Američkih Država, pionir minimalno-invazivne hirurgije kičme, te prof. Frederick Boop, USA, svjetski poznati pedijatrijski neurohirurg, uz naravno našeg prijatelja prof. Kenana Arnautovića. Ostatli predavači su dobro poznata neurohirurška imena iz regije, te nekoliko bosansko-hercegovačkih neurohiruga.

In memoriam: PRIM DR. nERMINA IBLIZOVIĆ

U 63. godini života preminula

Primarius doktor Nermina Iblizović, specijalista neurohirurg

sa Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

6.4.1958.-28.12.2020.

Doktorica Iblizović je bila prva žena-neurohirurg u BiH i jedna od simbola sarajevske neurohirurgije.

Generacije će je, osim po profesionalnom opusu, pamtiti po oštroumnosti i britkosti ali i smislu za humor.